Het Laatste Nieuws


23 februari 2018

Symposium ‘Een vlucht naar voren’

5 maart aanstaande wordt er in het kader van de actie Geef stilte een stem een symposium georganiseerd in het Evertshuis in Bodegraven. Lees alles over het symposium Een vlucht naar voren op de volgende link.

https://ikstemvoorstilte.nl/symposium/    

27 oktober 2017

De Stentor: Lelystad Airport 'genadeklap' stilte

Lees het artikel over de komst van Lelystad Airport en de negatieve impact op de stiltegebieden hier.


Vervolgactiviteiten rond Stilte

Stichting Groene Hart heeft na het rapport "Een tegengeluid voor stilte" van Marcus Spronk een vervolg gegeven aan dit thema. Het is immers een van de kernwaarden van het Groene Hart. De tentoonstelling is samengesteld en diverse gemeenten en de drie provincies hebben de tentoonstelling mogelijk gemaakt. Deze reist nu door het Groene Hart. 
Gedurende de Nacht van de Nacht (28 oktober) en de Dag van de Stilte vinden overal in het land activiteiten plaats. Wij brengen graag de Vaartocht op de Vlist onder de aandacht (zie hier voor het programma en wijze van aanmelden) als ook het Feest van de Stilte dat in Amersfoort wordt georganiseerd (zie hier voor het programma en wijze van aanmelden).
Op de website www.dagvandestilte.nl vindt u het programma van activiteiten in heel Nederland. 

Op 29 november vindt in Haarlem een symposium plaats met als titel "Oog, oor en hart voor stilte en stiltegebieden". Voor de uitnodiging en het programma klikt u hier.

26 augustus 2017

Algemeen Dagblad: Gemeenten Groene Hart slaan handen ineen: Stop de groei van Schiphol!

 Lees het artikel over de groei van Schiphol hier


 

zondag 10 september 2017

Stiltewandeling Natuurgebied ‘Willeskop’

De Stichting Groene Hart heeft een expositie over  stiltegebieden gerealiseerd. De expositie is tot 30 augustus 2017 te zien in het provinciehuis van Noord-Holland. In het kader van deze expositie organiseert de Stichting wandelingen rondom de stiltegebieden in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland.

 

Zo staat er voor zondag 10 september 2017 een wandeling op het programma in Natuurgebied Willeskop, een Stiltegebied gelegen tussen twee middeleeuwse houtkades in.  Waar de kades in de Middeleeuwen door de mens werden gebruikt als landscheiding, vormen ze tegenwoordig een ideale groene snelweg voor de kleine diersoorten en uiteraard ook wandelaars.

 

Het gebied kan worden beschouwd als een van de grootste vogelkraamkamers van het Groene Hart. Vele eenden en ganzen gebruiken het gebied om te overwinteren, door de ‘magneetwerking’ heeft het gebied ook regelmatig bezoek van zeldzame soorten.

 

De wandeling start om 10.00 uur, met koffie/thee  bij Buitenplek Más Mik, Benedeneind Noordzijde 408, 3405 CD in Benschop. De excursie eindigt rond 15.30 uur. Parkeren kan bij de Buitenplek.

 

Interesse in deze unieke wandeling?  Aanmelden kan, tot uiterlijk 6 september a.s., via contact@groenehart.info

 

 

De excursie kost €. 7,00 per persoon. Dit is inclusief een consumptie en kosten gids. Dit bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer: NL71INGB0007908025, ten name van Stichting Groene Hart, onder vermelding stiltewandeling Willeskop. Na ontvangst van het bedrag volgt nadere informatie en de routebeschrijving. 

 


zondag 3 september 2017 

Stiltewandeling ‘de Ronde Hoep’

De Stichting Groene Hart heeft een expositie over  stiltegebieden gerealiseerd.  De expositie is tot 30 augustus 2017 te zien in het provinciehuis van Noord-Holland.

In het kader van deze expositie organiseert de Stichting wandelingen rondom de stiltegebieden in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Zo staat er voor zondag 3 september 2017 een wandeling op het programma in de Ronde Hoep, een polder en stiltegebied gelegen ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel.  De polder is een uniek voorbeeld van een historisch veenweidegebied en geheel omgeven door veenrivieren. Dat maakt deze polder tot een van de mooiste veenpolders van de Randstad.

 De wandeling start om 11.00 uur, met koffie/thee en koek, bij Boerderij Polderzicht, Polderweg 24 in Ouderkerk aan de Amstel. De excursie eindigt rond 13.30 uur. Parkeren kan bij de boerderij.

 

Interesse in deze unieke wandeling. Aanmelden kan, tot uiterlijk 30 augustus a.s.: via contact@groenehart.info.

 

De excursie kost €. 10,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, koek en kosten gids. Dit bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer: NL71INGB0007908025, ten name van: Stichting Groene Hart, onder vermelding stiltewandeling de Ronde Hoep. Na ontvangst van het bedrag volgt nadere informatie en de routebeschrijving. 


31 mei 2017

Provincie Noord-Holland: Provincie gaat stilte handhaven

Lees hier het artikel over het handhaven van de stilte

Download hier de kaart

Download hier het rapport


19 mei 2017

AD: Interview Esther van den Bor

Lees het artikel met Esther van den Bor over het belang van stilte hier


25 januari 2017

Provincie Utrecht: Stiltegebieden in de provincie Utrecht

Lees het artikel over meer stiltegebieden hier


 

Donderdag 18 mei 11:30

Huis voor de provincie Utrecht


12 mei 2017

Kunt u ook zo genieten van de stilte? Stichting Groene Hart heeft een expositie gemaakt over stiltegebieden. Deze wordt op 18 mei geopend in het Huis voor de provincie in Utrecht.

Lees meer op 'Tentoonstelling' of ga direct naar de uitnodiging.

 


7 september 2016

Nederlands Dagblad: Tijd voor bouwstop in het groen

Lees het artikel over bouwstop in het groen hier >> 

23 augustus 2016

Het Kontakt: Balen van aantasting woongenot stiltegbied

Lees het artikel over aantasting woongenot  hier >> 

13 Juni 2016

Groene Flits: Wie komt er op voor de stilte?

Lees het artikel over wie er opkomt voor de stilte hier >> 

7 Juni 2016

AD: Rapport wijst uit: Niemand komt op voor de stilte

Lees het artikel over het stilte rapport van Marcus Spronk hier >>

6 Juni 2016

Het Kontakt: Beleid omtrent stiltegebieden is onzorgvuldig

Lees het artikel van Het Kontakt hier >>

6 Juni 2016

RTV Lokaal: Herrie in stiltegebieden

Lees het artikel over de stiltegebieden op RTV Lokaal hier >>

6 Juni 2016

De Groene Flits: Schokkende conclusies in stilterapport

Het eerste persbericht over het stilte rapport leest u hier >>